Ressourcen

ACTIVATE CONFERENCE 2020
ALLE INPUTS UND INTERVIEWS

Alle Inputs und Interviews von der Konferenz haben wir als MP3s zum Download zusammengestellt.

Порака 1: Вејн Нојпер
Важноста на многу мали чекори

Многуте црковни обврски можат да нè совладаат, но сè е можно со мали чекори. Треба да се пофали секој мал чекор.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Порака 2: Грант Крафорд
кому проповедате?

Бесмислено е да проповедате порака што не е разбрана или што не го допира срцето на вашите слушатели. Како можеме да останеме релевантни и на тој начин да ја достигнеме нашата постојано менувачка култура, останувајќи верни на Евангелието? Како да стигнеме до генерацијата Z? Овој говор ќе ни помогне да ги разбереме промените што треба да ги направиме.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Порака 3: Ант Рист
Проповедајте поефикасно

Во оваа порака Ант споделува неколку совети за тоа како да се развие систематски пристап кон лично проучување и подготовка, со цел да се проповеда поефикасно.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Порака 4: Андре Никел
Дигитален и привлечен со она што го имаме

Зошто е важно да имаме привлечен изглед, во светот на медиумите? Овој говор се базира на искуство и има за цел да ви покаже како и со што можете да постигнете многу, дури и ако немате многу. Како можете да употребите црковно украсување, технологија, медиуми, веб-страница и рекламирање – без работите да станат премногу скапи?

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Интервју: Венци Стојков
Перцепции за тимот и раководството во Софија, Бугарија

Во ова интервју, Венци ги споделува своите согледувања со нас за тоа, како луѓето во неговата нација и култура гледаат на раководството и тимовите. Ова интервју ќе ве предизвика да бидете чувствителни на вашата култура, додека се обидувате да водите подобро и поефикасно.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Порака 5: Вејн Нојпер
водачу на тимот, ќе мора да се менуваш

Скоро секој водач на тимот знае дека е потребен добар тим и тој е важен, за задачите што треба да се завршат. Но, само некои се всушност подготвени да ги направат потребните промени за градење на добар тим. Овој тим ќе покаже каде лежи проблемот.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Порака 6: Питер Расмусен
Мали нешта што уништуваат, мали нешта што изградуваат

Овој говор ќе го сврти вашето внимание на малите нешта што можат да ја уништат хармонијата и ефективноста на тимот. Исто така, ќе разгледаме важни работи што треба да ги направиме ако сакаме да изградиме високо ефективен тим во иднина.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Порака 7: Рене Нојпер
Менторство… секој може менторира еден ученик

Менторството е модерен и звучен збор, но не многумина од нас сметаат дека го имаме она што е потребно, за да бидеме ментори. Рене ни помага да согледаме колку е важно ова и како секој од нас може да менторира друг, ако сме подготвени да го инвестираме она што го имаме.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Порака 8: Стив Вимбл
Не можете да се фокусирате само на големи работи, или само на мали работи

За да бидеме добри водачи, треба да ја имаме во предвид големата слика. Колку брзо се губиме во бројните детали што се неопходни за да се води црква? Но, зарем не се важни и деталите и малите нешта? Исто така, луѓето имаат различен однос кон големите или малите нешта. Овој говор ќе ни помогне да најдеме решенија за овие предизвици.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Порака 9: Ант Рист
Радосна упорност низ искушенија, додека започнувате нова служба

Ако мислевте дека сè ќе биде лесно кога ќе започнувате служба, тогаш оваа порака ќе ве охрабри да бидете силни!

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Порака 10: Хелен Рист
За да жнеете во иднината, ќе мора да посеете семе сега

Како можете да градите исправно, за да добиете повеќе промени и плодови.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden